Website oficial - ONG ATTU

Redirectioneaza 20%

Vă invităm să fiți susținătorul nostru și alegeți să direcționați 20% din impozitul pe profitul datorat statului către Organizația “ȚARA TINERILOR UNIȚI”.

Codul Fiscal vă permite acest lucru, iar donația dumneavoastră nu vă costă nimic. Practic, sponsorizarea este suportată de către Stat, fiind scăzuta direct din impozitul datorat. Astfel dumneavoastra puteți decide ce vreți să se realizeze cu o parte din banii datorați statului.

Potrivit art.8 din Legea nr. 32/1994 privind sponsorizarea, persoanele fizice sau juridice române care efectuează sponsorizări beneficiază de reducerea bazei impozabile cu echivalentul sponsorizării, în condițiile legii. Potrivit art. 21 alin. 4 lit. p) din Codul Fiscal, contribuabilii care efectuează sponsorizări potrivit prevederilor Legii nr. 32/1994 privind Sponsorizarea scad din impozitul pe profit datorat sumele aferente în limita minima precizata mai jos:

a) 5‰ (la mie) din cifra de afaceri;
b) 20% din impozitul pe profit datorat;
Sperăm să fim sprijiniți în aceasta campanie de strângere de fonduri, importantă pentru noi. Directionați 20% din impozitul pe profitul companiei dumneavoastră catre asociația “ȚARA TINERILOR UNIȚI”, prin încheierea unui contract de sponsorizare.

Implicarea în parteneriate alături de organizația “ȚARA TINERILOR UNIȚI” aduce beneficii importante:

Vă diferențiați de concurență și întăriți loiailitatea față de brand, prin asocierea emoțională a numelui/brand-ului dumneavoastră cu o cauză socială derulată în beneficiul activitățiilor derulate de organizația “ȚARA TINERILOR UNIȚI”;

Creați oportunități de comunicare și PR, deoarece acțiunile de implicare socială se bucură de o mare vizibilitate în mass-media și de deschidere din partea liderilor opiniei publice;

Vă asociați imaginea cu o organizație non-guvernamentală a cărei notorietate și credibilitate sunt deja recunoscute pe plan local.

Datele necesare completării formularului:

  • Numele organizației: Asociația ȚARA TINERILOR UNIȚI
  • Codul de identificare fiscală (codul fiscal): 33494261
  • Contul organizației în format IBAN: RO60BTRLRONCRT0254584001

Cum se calculeaza suma?
Suma ce poate fi redirecționată din impozitul pe întreg anul se calculează astfel:

  • Firma își va estima profitul anului fiscal anterior (plecând de la impozitul calculat pe primele 3 trimestre și de la estimarea impozitului pe trimestrul 4) precum și cifra de afaceri a acestui an.
  • Suma, dacă se încadreaza în limitele prevăzute în codul fiscal (20% din impozitul pe profit, maxim 5‰ (la mie) din cifra de afaceri), se SCADE DIN IMPOZIT.
  • Diferența din impozitul datorat o va vira către bugetul de stat, la termenul prevazut de lege (25 ianuarie).

Sponsorizarea se poate realiza și trimestrial și se deduce din impozitul pe profit al acestuia, dacă plata sumei sponsorizate se realizează pe parcurul respectivului trimestru.

De ce acestui tip de sponsorizare nu i se aplică impozit?

Deși este o cheltuială nedeductibilă, SPONSORIZĂRII NU I SE APLICĂ IMPOZIT 10%. SPONSORIZAREA ESTE TOTAL DEDUCTIBILĂ DIN IMPOZIT DACĂ SE ÎNCADREAZĂ ÎN LIMITELE IMPUSE DE CODUL FISCAL (sa nu fie mai mare 5 ‰ (mie) din CA si de 20% din impozit).

Pași pentru a direcționa 20% din impozitul pe profit:

– Încheierea contractului de sponsorizare, conform legii, între beneficiar – Asociația “ȚARA TINERILOR UNIȚI”– și sponsorul persoană juridică.

– Înregistrarea și operarea sponsorizării în contabilitatea sponsorului.

– Calcularea impozitului și scăderea sponsorizării din suma datorată ca impozit, trimestrial, regularizarea facându-se la sfârsitul anului.