Ziua internațională a carității

Ziua internationala a caritatii .

Fiecare tara denumeste altfel caritatea, si totusi peste tot in lume inseamna acelasi lucru: ajutarea celor aflati in situatii nefericite, cu bunuri, bani, sau timp. De asemenea, cu totii sarabtorim astazi , 5 septembrie Ziua internationala a caritatii.

Aceasta a fost marcata la nivel mondial pentru prima oara în 2013, pentru a comemora 16 ani de la moartea Maicai Tereza, castigatoare a Premiului Nobel pentru pace, si una din figurile marcante ale lumii contemporane.

Caritatea atenueaza cele mai intunecate aspecte ale societatii noastre – saracia, razboaiele , sau alte probleme fundamentale. Mai mult, aceasta promoveaza dialogul, solidaritatea și toleranța indiferent de conditia sociala, economica , politica, sau culturala.

 

Voluntariatul reprezinta un aspect cheie, legat de caritate, pentru ca este felul în care fiecare dintre noi putem contribui la imbunatatirea societatii in care traim. Poate te intereseaza educatia,natura, cultura sau sportul, poate esti doctor, make-up-artist, bucatar sau lacatus, exista cu siguranta cineva care are nevoie de ajutorul tau.

Asociatia Tara Tinerilor Uniti realizeaza frecvent activitati caritabile, de la activitati pentru copii, de Paste, Craciun, 8 martie, 1 iunie (2016) și oferirea unei mese calde persoanelor fara adapost la Gara de Nord (2017), pana la organizarea unei tabere pentru a diminua rata abandonului școlar (2018). Activitatile desfasurate in aceasta perioada (2016-2018) au antrenat peste 100 de voluntari din Iași, București, Cluj și Timișoara, si peste 5000 de beneficiari.

 

Totusi, avem nevoie in permanenta de ajutor, asa ca daca te tenteaza sa incerci ceva nou, sau daca vrei sa dai o mana de ajutor, ne poti anunta la 0765855158 sau cu un mesaj pe office@ongattu.ro

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.