Vaccinul e pregătit. Dar noi suntem?

Există boli care sunt încă un mister pentru specialiști-cancerul, SIDA/HIV, bolilo autoimune, și milioanele de sindromuri ce afectează 1% din populație. Lucrăm de ani și ani pentru a le ameliora și/sau vindeca, fără a avea prea mult succes. Echipele de cercetători sunt divizate, fondurile puține, și împărțite și ele între cauze. Totuși, e pentru prima oară într-un secol când o afecțiune a paralizat practic o întreagă lume. Din acest motiv, toate divergențele au fost date la o parte, și o lume întreagă a lucrat pentru acest vaccin.

 

 

Omenirea, aprilie 2020: Suntem în secolul XXI. Tehnologia și știința sunt la apogeu, dar nu sunteți în stare să descoperiți un vaccin potrivit să ne întoarcem și noi la o viață normală?

Omenirea, decembrie 2020: Nu am încredere în noul vaccin. Nu a avut suficient timp să fie testat, deci nu știu ce efecte adverse o să aibă. O să aștept/ Să se vaccineze ei, și după dacă mai sunt în viață poate o să o fac și eu.

 

 

 

Începuturile

Statul chinez a izolat și împărțit rapid informații cu privire la codul genetic al virsului cu celelalte state încă din ianuarie 2020-când Coronavirus nici nu apăruse în presa națională. Având la dispoziție această informație vitală, cercetările au început rapid.

 

vaccin

A ajutat de asemenea faptul că COVID-2019 este similar cu alte virusuri din familia Corona-SARS, MERS. La începutul anilor 2000, SARS a fost virusul din spatele unei alte epidemii. Cercetările realizate de atunci și până acum au ajutat la crearea unui vaccin pentru ruda sa mult mai contagioasă.

 

Fondurile nu au lipsit nici ele. Corporații, fundații, chiar persoane fizice au contribuit pentru ca specialiștii să nu ducă lipsă de cele mai bune instrumente. Guvernele statelor au investit în cercetare și/sau au pre-achiziționat vaccinul.

 

Social Media și-a adus și ea contribuția. Prin intermediul rețelelor de socializare, voluntari dispuși să participe la studiile clinice au fost rapid găsiți și integrați în teste clinice. Ceva ce ar fi durat săptămâni, dacă nu luni, a fost realizat în mult mai puțin timp.

 

Tehnica utilizată pentru fabricarea vaccinului a fost în lucru de mai mult de 15 ani. E posibil să fi auzit de tehnica ARN-mesager, dar ai mai jos o explicație simplă în care este prezentat mai clar cum funcționează vaccinul mai precis.

Testarea

 

Multe sunt dezavantajele faptului că virusul  ”a cucerit” lumea. Totuși, răspândirea lui globală făcut testarea mult mai ușoară (ex: Vaccinul nu îi produce reacții lui George, rasă caucaziană, 23 de ani, nici Rahelei-rasă negroidă, 34 de ani, dar pentru Chin-rasă mongoloidă, 28 de ani)

 

De asemena, fazele testării se realizează în general una după cealaltă. Acum, testele s-au realizat în paralel pentru a aduna datele mai rapid.Dar mai rapid nu înseamnă în nici un caz neglijent. Nici un stat nu dorește să introducă un vaccin defectuos, sau unul care să creeze mult mai multe probleme decât să le rezolve.

 

Problema cu acest virus nu este neapărat de cât de grav este, ci de cât de contagios este. Chiar și o mortalitate de 0,2%,cât este acum pentru cei sub 40 de ani, care părea insignifiantă, dacă ne gândiam la populația lumii, vorbim deja de 15.6 milioane. Dar milioanele de oameni care stau în spital? (aproximativ 10-15% din cei infectați)

 

Dar după cum e bine știut, fiecare răspuns naște alte întrebări, iar nici acest vaccin nu face excepție:

  •  Cei vaccinați mai pot transmite mai departe virusul?
  •  Cât timp are efect vaccinul?
  •  Te protejează actualul vaccin împotriva noilor tulpini?

Alte informații cu privire la vaccin pot fi găsite și aici.