MARȚIȘORUL SPERANȚEI – 1 MARTIE 2016 – SPITALUL SF LUCA

În data de 01.03.2016 echipa de voluntari a Asociației „Țara Tinerilor Uniți”s-a deplasat la Spitalul Sf. Luca din Sectorul 4 pentru a duce la bun sfărșit proiectul „Un strop de speranță pentru bunicuțe”.

Proiectul a fost propus și coordonat de colega noastra Popovici Daniela, specialist campanii umanitare în cadrul Asociației Țara Tinerilor Uniți și a fost găndit astfel încăt să ofere posibilitatea fiecărui partener în a-si aduce aportul pentru îndeplinirea scopului propus: elevii Școlii Gimnaziale nr. 119 au confecționat marțișoare și felicitări pentru a le oferi bunicuțelor de la Spitalul Sf. Luca. În curtea din spate a Spitalului Sf Luca, ușor retras,într-o clădire S+P funcționează un micuț centru social destinal femeilor fără adăpost din București. Aici am intălnit 40 de femei, majoritatea trecute de varsta de 50 de ani.

Am fost primiți cu brațele deschise și am simțit că le-am facut ziua mai bună. În incinta Spitalului Sf. Luca, funcționează un camin destinat persoanelor în vărstă. La et. 1, am oferit îmbrățisări, flori, mărțișoare, felicitări și un pachetel pentru aprox. 30 de bunicuțe. În fața unor bunicute care întindeau brațele pentru a primi o îmbrățișare, în fața unor chipuri care se luminau atunci cand le ofereai un marțișor, ne-am emoționat și am continuat să ne facem treaba pănă la final. Pentru faptul că am reușit să oferim speranță, bucurie, îmbrățișări pentru 70 de bunicuțe singure și bolnave, dorim să mulțumim: Domnului Vaida Viorel – Spitalul Sf. Luca; Doamnei Director Prof. Toader Carmen; Elevilor Școlii Gimnaziale nr. 119; Doamnelor înv. de la Sc. Gimnaziala nr. 119; Sponsorilor si colaboratorilor; Echipei de voluntari care a făcut posibil acest moment deosebit.