MARATONUL SPERANȚEI – IULIE 2017 – IAȘI

Asociația Țara Tinerilor Uniți organizează evenimentul caritabil „Maratonul Speranței”, unde Alin Vorniceanu, preparator fizic la Kinetic Pro Move, va alerga timp de 24 ore pentru o fetiță de 17 ani suferindă de epidermoliză buloasă, o afecțiune congenitală care se manifestă prin apariția, la nivelul pielii, de formațiuni de fluide.

Venitul lunar al familiei este de 700 de lei proveniți din ajutorul social și indemnizația de însoțitor a mamei, bani ce sunt insuficienți pentru a acoperi costurile tratamentului și pentru nevoile de zi cu zi ale familiei. Tratamentul costă 500 de lei la care se adaugă cheltuielile necesare transportului până la Iași, acolo unde fata este supusă periodic investigațiilor medicale.

Minora urmează și un tratament pentru inimă. Conform afirmațiilor mamei fata are dureri insuportabile de cap din cauza afecțiunilor de care suferă. Având în vedere condiția medicală a minorei aceasta necesită o internare de șapte zile în fiecare lună. Părinții depun eforturi considerabile pentru a obține banii necesari tratamentului. Necesitatea procurării lunare a tratamentului pentru tratarea afecțiunilor de care suferă Mihaela face imposibilă dorința familiei de a face îmbunătățiri asupra spațiului de locuit. Cu ajutorul preotului din sat, anul trecut au ridicat doua camere ce nu sunt locuibile, deoarece nu sunt dotate cu acoperiş şi geamuri.