Pasii necesari pentru a construi un website în 2021
A fi prezent în online e mai ușor ca niciodată. În prezent există peste 200 de milioane de website-uri active și majoritatea nu au fost realizate de persoane foarte experimentate în domeniu. Astăzi aproape oricine poate crea un website, nu are nevoie de pregătire tehnică. Chiar dacă site-urile web au devenit mai complicate și sofisticate ca niciodată, crearea propriului site web este de fapt mai ușoară și mai rapidă decât navigarea pe net în anii `90.
În 2020 o mare parte din vânzările cu amânuntul s-au mutat în online. În 2021 e absolut necesar ca magazinele din cărămidă și mortar, întreprinderile de orice dimensiune să fie mutate în spațiul online pentru a avea succes și pentru a fi la dispoziția clienților din toată lumea.
- Înainte de a menționa pașii vă recomandăm să vă faceți un plan. Fiecare site bun începe cu un plan bine configurat. Găsiți misiunea și scopul website-ului, stabiliți ce doriți să promovați prin intermediul acelui site, cărui public țintă vă adresați și ce doriți să obțineți în final.
- Pasul 2 constă în alegerea unui nume de domeniuși în găsirea unui furnizor de găzduire. Numele de domeniu este mai exact identitatea dvs. principală pe internet, este ceea ce văd utilizatorii când vă testează în bara de căutare, faceți-l să conteze și asigurați-vă că e memorabil. Numele de domeniu este adresa site-ului web, iar găzduirea este spațiul pe care îl închiriați pe web. Planul de gazduire pe care îl alegeți va avea impact asupra performanței site-ului web, asupra vitezei și asupra întreținerii pe care va trebui să o faceți pe măsură ce afacerea va crește. Există diferite tipuri și niveluri de găzduire concepute pentru orice, de la bloguri minuscule la magazine online cu milioane de vizitatori pe lună.
- Alegeți platformade pe care să ruleze website-ul. Există două moduri de a crea un site web, cu un constructor de site-uri web sau cu WordPress. În opinia noastră, nu credem că există un constructor de site-uri web mai bun decât WordPress.
- După ce ați stabilit primii pași, e momentul să creațisite-ul web. Ține-ți cont de tendințele de web design și începeți să vă proiectați site-ul. Indiferent de platforma aleasă trebuie să:
- Alegeți o temă pentru proiectarea site-ului dvs. există mii de șabloane din care puteți alege, unele sunt cu plată, altele nu, însă le puteți schimba când doriți. Personalizarea e cheia.
- Creați opțiuni de navigare rapide și simple.
- Nu umpleți fiecare colț al site-ului, nu vă fie frică să lăsați spațiu gol, poate fi elegant și de efect pe termen lung.
- Mențineți meniul în prim-plan și mereu la îndemâna vizitatorilor. Vizitatorii trebuie să găsească repede ce caută.
- Aveți grijă la aspectul general. Ceea ce spuneți trebuie să fie în concordanță cu ceea ce arătați.
- Alegeți o schemă de culori care se potrivește cu marca dvs. Culoarea comunică, deci alegeți-le pe cele care se potrivesc cu etosul site-ului dvs. web.
- Faceți-l accesibil. Extindeți-vă publicul asigurându-vă că site-ul dvs. web poate fi utilizat de toată lumea, inclusiv de persoanele cu dizabilități.
- Folosiți template-uri diverse (fitness, food, fotografie, restaurant).
- Adăugați plugin-uri. Funcțiile implicite sunt suficiente pentru a crea un site web perfect, dar pluginurile sunt deseori necesare pentru a-l duce la nivelul următor.
- Nu trebuie să deveniti peste noapte expert in design web. Dacă nu aveți abilitățile și timpul necesar pentru a proiecta un site web, însă aveți alocat un buget pentru această ramură, luați în considerare angajarea unui designer profesionist pentru a vă ajuta să personalizați aspectul site-ului dvs.
- Odată ce site-ul dvs. web este funcțional, va fi nevoie să faceți tot posibilul să aduceți vizitatori și să obțineți venituri. Prin urmare, va trebui să:
- Creați oferte ale produselor și serviciilor oferite
- Transformați site-ul și să examinați soluțiile de comerț electronic, să oferiți modalități și oportunități de plată online.
- Începeți să adăugați reclame subtile
- Acum că v-ați stabilit obiectivele și site-ul e creat, credem că e pregătit și pentru a primi trafic și pentru a genera vânzări. Trebuie să faceți cumva să obțineți cât mai mulți vizitatori. Astfel va fi nevoie să vă optimizați site-ul pentru motoarele de căutareși să apăreți în rezultatele căutării pentru ca utilizatorii să vă poată găsi.
- În cele din urmă nu uitați de securitatea site-ului, cea din urmă, dar și unul dintre cele mai importante aspecte căruia trebuie să îi acordați importanță. Consolidați practicile de securitate pentru a vă proteja datele.
Chiar dacă munciți din greu, un site web bun, nu este finalizat niciodată având în vedere evoluția internetului, prin urmare, site-ul dvs. va trebui să se adapteze mereu noilor tendințe.
Articol postat de Mihai Bajureanu
Sursa: mxhost.ro