Music, Makers & Machines

 

În 126 de ani, muzica electronică a evoluat în moduri îndrăznețe și ingenioase, ca dovadă a magiei care apare atunci când ființele umane construiesc și interacționează cu mașini. „Music, Makers & Machines”, noua expoziție virtuală de la Google Arts & Culture și YouTube, sărbătorește istoria muzicii electronice: inventatorii, artiștii, sunetele și tehnologia. Peste 50 de instituții internaționale, case de discuri, festivaluri și experți din industrie s-au reunit pentru a surprinde rolul crucial pe care-l joacă muzica electronică în cadrul unei culturi mai largi.

Este vorba despre mai mult de 250 de exponate online, o arhivă extinsă de fotografii, videoclipuri, tururi la 360 de grade și obiecte scanate 3D, inclusiv sintetizatoare și ușa legendarului club tehno Tresor din Berlin.

În 1895, Thaddeus Cahill, un inventator din Iowa, a început să lucreze la primul instrument muzical electromecanic din lume. Cu o greutate de 200 de tone și o lungime de 18 metri, Telharmonium era o mașină colosală pentru producerea și partajarea de muzică prin sistemul telefonic. În spiritul unor pionieri precum Cahill, la „Music, Makers & Machines” puteți compune și propria dvs. muzică electronică. Utilizați funcția de realitate augmentată AR Synth pentru a combina  cinci sintetizatoare celebre, într-un studio virtual de muzică electronică.

Găsiți proiectul în aplicația Google Arts & Culture pentru iOS și Android și la g.co/musicmakersmachines.

 

 

 

Sursa: editiadedimineata

Articol postat de: Mihai Bajureanu