Website oficial - ONG ATTU

Istorie si evolutie

ISTORIC SI EVOLUTIE

 

Asociația “Țara Tinerilor Uniți” este o organizație non-guvernamentală ce desfasoara activitati in interes general, avand personalitate juridica de drept privat fara scop patrimonial, infiintata in luna mai 2014. ATTU este caracterizata printr-o mare mobilitate in ceea ce priveste modul sau de actiune, dar si directiile in care se concentreaza activitatile acesteia. Prin aceasta mobilitate, de la faza incipienta pana in prezent, Asociația “Tara Tinerilor Uniti” s-a concentrat pe identificarea corecta si sustinuta a nevoilor cu care comunitatea se confrunta, dar si pe atragerea resurselor necesare pentru solutionarea acestor nevoi.

Una dintre caracteristicile principale ale Asociatiei “Tara Tinerilor Uniti “este dinamica si implicarea de care a dat dovada in identificarea, interpretarea si solutionarea problemelor pe care societatea le are, catalizand astfel resurse de care administratia publica nu dispunea la un moment dat. In acelasi timp, prin mobilizarea voluntarilor, prin folosirea datelor sau a capacitatii organizatorice din cadrul asociatiei, am dat administratiei publice semnale relevante privitoare la problemele pe care ar trebui sa le rezolve in viitorul apropiat.

Concentrandu-se pe principalul sau scop, acela de a crea o societate civila durabila si participativa, ATTU este bazata pe valori umane fundamentale, cum ar fi: implicare si solidaritate, cultura si arta, democratie si drepturile omului, cooperare si respect reciproc. La inceputul anului 2016, s-au alaturat colegi noi, reusind astfel sa se eficientizeze activitatea de voluntariat depusa de intreaga echipa.

Din cadrul asociatiei fac parte atat studenti, repartizati in domenii asemenatoare celor pentru care se pregatesc, dar si voluntari cu o pregatire profesionala temeinica: doi psihologi, un

contabil, un expert in accesare de fonduri structurale, un specialist in comunicare, juristi, specialisti in HR, in management de proiect si in administratie publica, sociologi si asistenti sociali.

Implicarea in problemele comunitatii din intreaga tara poate reprezenta un punct de plecare pentru schimbarea viziunii, a responsabilitatii sociale si a cetateanului capabil sa-si indeplineasca sarcinile in mod corect si echitabil.

 

Ce am realizat pana in prezent:

  • 100 de voluntari activi si implicati in diverse proiecte din Bucuresti, Cluj, Botosani, Craiova, Iasi, Timisoara si Vaslui;
  • Peste 8.000 de beneficiari in perioada 2014-2018;
  • Am promovat educatia in mediul rural in peste 30 de comunitati defavorizate;
  • Peste 40 de parteneriate incheiate cu institutii publice cu principalul scop de a veni in sprijinul grupului tinta;
  • 1350 de elevi participanti si peste 11000 de elevi informati in cadrul proiectului „Tinerii in dialog cu autoritatile publice locale ale Sectorului 3”;
  • Colaborari importante pentru schimb de voluntari sau gazduirea stagiului de practica pentru studenti din cadrul mai multor universitati: Universitatea din Bucuresti, Academia de Studii Economice, Universitatea Alexandru Ioan Cuza din Iasi, Scoala Natională de Studii Politice si Administrative etc.