cover-catalog

MISIUNE, VIZIUNE, VALORI, PRINCIPII

Misiunea asociatiei este sa gaseasca resurse si sa aplice solutii inovatoare prin care comunitatea sa fie mobilizata, sa adopte un comportament responsabil si solidar.

Valorile A T T U ne ghidează ferm spre o lume în continuă schimbare și spre scopuri ce au rolul de a o îmbunătăți.

Principiul de baza al asociatiei noastre consta în realizarea unor activitati cu specific social, în colaborare cu institutii ale administratiei publice locale si centrale si societatea civica, oferind astfel mecanisme concrete pentru facilitarea comunicarii intre ONG-uri si institutiile statului, intre beneficiari si autoritatile competente.

A face lucrurile necesare, la momentul potrivit.

VALORILE ATTU

● Suntem proactivi si deschisi la nevoile comunitatii

● Implicam membrii comunitatii in crearea viitorului lor;

● Credem în sustenabilitate si dezvoltare durabila;

● Raspundem cu profesionalism fiecarei provocari;

● Suntem solidari cu beneficiarii .

VIZIUNEA ATTU

● Construim o comunitate in care tuturor sa le fie respectate drepturile.

● Promovam o educatie de calitate pentru dezvoltarea in randul beneficiarilor a unei gandiri critice, creativitatii, curiozitatii, initiativelor;

● Incurajam copii sa isi urmeze visele, ajutam tinerii si familiile care au nevoie de sprijin, care sunt marginalizate sau defavorizate social.

● Viziunea noastra este aceea a unor comunitati responsabile, care genereaza schimbari pozitive si durabile pentru societate.

OBIECTIVE SI ACTIVITATI

Obiectivul principal al Asociatiei „Tara Tinerilor Uniti” consta in implicarea in problemele sociale ale comunitatii, prin diverse programe si activitati sociale, cultural-artistice, ecologice si pentru sprijinirea copiilor, studentilor, tinerilor, persoanelor în varsta si/sau familiilor cu situatii sociale precare.

Incurajarea si sprijinirea voluntariatului in randul copiiilor, tinerilor si a studentilor prin implicarea acestora in proiecte educative, sociale, culturale, artistice sau privind mediul inconjurator;

Organizarea unor concursuri de proiecte pe tema: “Tinerii schimba prin implicare” prin care copiii, tinerii si studentii isi pot exprima viziunea asupra modului in care acestia ar aduce schimbari comunitatii în care traiesc.

Promovarea initiativelor tinerilor; Informarea tinerilor cu privire la drepturi si obligatii ce le revin in  calitate de cetateni; Crearea unui context favorabil pentru dezvoltarea personala si a capacitatilor de lideri in comunitate, in randul tinerilor.

Organizarea unor sesiuni de dezbatere si discutii libere in cadrul orelor de dirigentie sau in afara orelor de curs (scoli si licee), pe diverse teme de interes (combaterea si prevenirea violentei, discriminare, mediul virtual, educatie civica, educatie pentru sanatate etc. )

Colaborarea permanenta cu Directiile de Asistenta Sociala si Protectia Copilului în scopul prevenirii si combaterii fenomenelor negative de natura sa afecteze integritatea copiilor si ale tinerilor precum si sprijin în ceea ce priveste sprijin privind ajutorul acordat persoanelor vulnerabile sau din categorii sociale precare;

Desfasurarea unor activitati educative, sociale, cultural-artistice sau ecologice, derulate în parteneriat si/sau cu sprijinul autoritatilor publice locale si centrale din tara si din strainatate;

Organizarea a cel putin patru campanii umanitare/proiecte social-educationale anual cu principalul scop de a promova educatia in mediul rural si de a sprijini grupurile sociale vulnerabile in ceea ce priveste incluziunea socio-profesionala.