Pentru că deja suntem în vacanță și cei mai mulți dintre noi se gândesc la concediu, ne-am propus să vă prezentăm câteva locuri unde te poți caza la cort în condiții mai deosebite. Vorbim de niște destinații de la noi din țară. Termenul este Glamping și descrie un stil de camping cu facilități și în unele cazuri, servicii în stil resort, care nu sunt de obicei asociate cu campingul „tradițional”. Aducând laolaltă două cuvinte aparent contrare, „glamorous” și „camping”, glampingul dă naștere unei structuri de cazare în mijlocul naturii, unde focul de tabără și păsările nopții fac o echipă grozavă cu confortul hotelurilor cu multe stele. În România, glampingurile sunt încă la început: doar câteva și-au croit drum pe pământurile Mioriței, dar acelea pe care le avem promit experiențe de neuitat.
Închipuie-ți weekendul petrecut în mijlocul Bucegilor din Azuga, cu stelele drept acoperiș deasupra capului, în liniștea deranjată doar de vânt la trecerea lui prin vegetația muntoasă. Toate într-un spațiu căruia nu-i lipsește nici internetul, nici șemineul, nici minibarul.
Iar dacă imaginea nu-ți dă încă fiori, imaginează-te din postura de spectator la traiul pădurii, din confortul unui jacuzzi gonflabil. Spațiul include momentan două igloo-uri: primul, îmbrăcat în mobilier de lemn, a fost cât se poate de ispititor denumit „Cozy”, iar cel de-al doilea, care include un pat rotund, a primit numele „Infinity”.
Preț pe igloo: de la 450 lei/ noapte (cu mic dejun inclus)
Despre Sunrise Glamping Retreat se bănuiește că ar fi cel mai aproape de capitală, iar cine nu se bucură de timp din belșug vara asta pentru vacanțe și răsfățuri va aprecia informația la justa ei valoare.
Cine cunoaște satul Brăduleț îl cunoaște cu prisosință pentru casele sale tradiționale, pentru peisajele superbe de la poalele Făgărașului și pentru meșteșugul unui soi de cașcaval pregătit după o rețetă știută doar de oamenii de prin partea locului.
Preț pe cort: de la 240 lei/ noapte (+25 lei micul dejun)
Proprietarii spun că în prima vara au primit nu mai puțin de 500 de turiști din nu mai puțin de 30 de țări. 500 de suflete care s-au bucurat de ospitalitatea Brașovului pe timp de vară și toată oferta turistică a unei dintre cele mai populare zone ale țării noastre.
Preț pe cort: 170 lei/ noapte (cu mic dejun)
La jumătatea distanței dintre Buzău și Brașov, în localitatea cunoscută sub numele de Vadu Oii, într-un spațiu protejat de brazii pădurii și acoperit de albastrul cerului, se află 12 corturi de un confort greu de intuit. Amplasate pe terase de lemn, arborând terasă proprie cu șezlonguri și decorate cu mobilă de lemn, într-un design tradițional românesc, corturile invită la aventură.
Zona în care se află acest spațiu poate face dintr-un weekend petrecut aici rețeta imbatabilă de conectare cu natura și cu spiritul de aventură care sălășluiește sub straturi groase de falsă precauție citadină. Proximitatea râului Buzău invită la experiențe de rafting sub îndrumarea ghizilor certificați de la Green Camp.
Preț pentru un cort/ 2 persoane: 219 lei/ noapte în luna iulie (mic dejun inclus)
Dacă arzi de curiozitate să afli cine a adus glampingul în România întâi și-ntâi, care-au fost munții și valea ce-au răsfățat, prin suflarea lor, iubitorii de natură și de lux, este nevoie atunci de-o întoarcere în vara lui 2016 și-o îndreptate a arătătorului în direcția comunei Nucșoara din județul Argeș.
Nu sunt prea multe lucruri de reproșat acestui loc aflat la 1200 de metri și învecinat cu Bucegii și cu Piatra Craiului, iar spectacolul pe care îl oferă un astfel de cadru natural, la orice oră din zi și din noapte, se urmărește cel mai galeș din confortul ciubarului cu apă fierbinte.
Prețul operat este pe pachet all-inclusive și include trei mese pe zi: 250 lei/noapte/persoana
Aici recunoaștem, s-a trișat un pic. Fain nu se încadrează tocmai în tiparele unui glamping tradițional (dacă „glamping” și „tradițional” pot încăpea în aceeași propoziție). Spre deosebire de cele anterior descrise, pentru care liniștea și intimitatea sunt facilități în sine, Fain pune deosebit accent pe comunitate.
Glamour-ul iese din componența acestui spațiu și este înlocuit de concertele, workshopuri și expoziții de artă organizate. Aici vei da mai degrabă de oameni uniți prin valori comune, bucuroși să se cunoască și să își spună povești la lumina focului de tabără.
Fii pe pace, Fain respectă toate măsurile de siguranță impuse de aceste vremuri și pune la dispoziție hamace pentru relaxare, bucătărie complet echipată, o tavernă cu bar și petreceri silențioase în aer liber. Barul din cadrul Campingului Fain
Preț cort canvas: 160 lei/ noapte
Sursă: life.hotnews.ro
Asociația “Țara Tinerilor Uniți” este o organizație nonprofit în interes social general, având personalitate juridică de drept privat, fără scop patrimonial, înființată în anul 2014.
Această organizație a fost finanțată prin fonduri Erasmus+ în cadrul proiectului „Tinerii in dialog cu autoritățile publice locale ale Sectorului 3".
Tel: 0765.855.158 (info general)
Soseaua Giurgiului, nr 86, Complex comercial, etaj 1, Sector 4 - București, RO