ATTU anti COVID19

Activitatea principală a asociației noastre constă în desfășurarea de campanii socio-educaționale în localitățile defavorizate ale României, cu scopul reducerii abandonului școlar. De cel puțin patru ori pe an, ne întâlnim cu elevii din școli și petrecem alături de ei o zi plină de activități, jocuri și surprize.

 

Având în vedere că numai anul trecut am avut aproximativ 1000 de beneficiari direcți în campaniile noastre, criza provocată de COVID-19, cu restricțiile aferente de deplasare și proximitate, a avut un impact foarte puternic asupra activității asociației și asupra voluntarilor. Cea mai mare provocare a fost să adaptăm profilul campaniilor nostre socio-educaționale la noile reguli de siguranță și să le transformăm astfel în campanii “la distanță”. În acest sens, am fost nevoiți să anulăm campaniile programate pentru lunile aprilie și iunie, cu promisiunea că vom reveni când ne vom putea desfășura activitatea în siguranță.

 

Începând cu luna aprilie am implementat noi proiecte, și astfel vom persevera în hotărârea noastră de a ajuta cât mai mulți oameni afectați de criza sanitară actuală și în special copiii săraci care se confruntă acum, poate mai mult decât oricând, cu pericolul abandonului școlar.

 

Înainte de criza COVID-19, principalii beneficiarii ai proiectelor ATTU erau elevii din zonele defavorizate ale României însă acum nu mai putem ajunge în școli, dar și nevoile copiilor din zonele defavorizate s-au schimbat. În vedere contextul actual care impune învățământul la distanță, foarte mulți copii sunt în situația de a nu putea absolvi anul școlar pentru că nu dispun de dispozitivele inteligente necesare pentru a urmări lecțiile în online și/sau locuiesc într-o zonă fără conexiune la internet.

Abandonul școlar este cauzat în principal de lipsa mijloacelor financiare sau tehnologice, de lipsa interesului părinților sau alţi factori corelaţi, de obicei factori de natură financiară care îi obligă pe copii să muncească în loc să înveţe.

De aceea, considerăm că situația actuală poate reprezenta un factor decisiv pentru abandonul școlar, în special în zonele defavorizate, motiv pentru care am decis să oferim pe lângă sprijinul psihologic, social si in produse de baza, un sprijin tehnologic pentru copii care au nevoie să continue studiile în regim online.

 

Începând cu luna aprilie, am inițiat noi proiecte, adaptate la contexul pandemiei COVID-19:

coronavirus, pandemie, ong

» ATTU anti COVID-19


Prezentare .pdf:
https://tinyurl.com/attu-anti-covid19

Principala campanie ATTU COVID19, campanie care a început în luna mai şi conţine 2 direcţii:

 

1. Direcția educațională, prin care vom oferi dispozitive SMART pentru 130 de elevi ai Școlii Generale cls I-VIII din comuna Puiești, județul Vaslui, pentru a-i sprijini să își continue studiile și să participe la cursurile din online (de asemenea, vom asigura încărcarea periodică a cartelelor prepay cu opțiune de internet, întrucât localitatea nu dispune de conexiune la internet) . Momentan am reuşit să obţinem un autoturism de transport pentru a duce produsele în Vaslui şi am livrat deocamdată 30 din cele 130 tablete pe care ni le-am propus (toată clasa a 8-a a Şcolii Generale), efortul financiar pînă acum fiind de peste 21000 RON. Estimam ca pânî la finalul campaniei să oferim suport material în valoare de peste 50000 RON. În măsura posibilităților, vom încerca să ajungem la cat mai multe școli din localitățile sărace ale României, pentru a sprijini elevii să își continue cursurile și să nu devină victime sociale ale acestei pandemii.

Attu-anti-covid19-tablete

2. Direcția socială, prin care urmărim să ajutăm lunar cu produse alimentare de bază intre 5-10 familii defavorizate și 5 bătrâni din București, beneficiari care au fost impactați direct și drastic de criza COVID-19. Weekend-ul viitor, pe 30 mai vom ajunge la 5 batrani izolati si 40 persoane care au fost afectate direct de criza coronovirus pentru a le duce produse alimentare.

 

Folding@home - ONG ATTU

» ATTU is Folding@home: 

Pagina echipei noastre o puteti gasi in acest link: https://stats.foldingathome.org/team/261485 .

 

Asociația Țara Tinerilor Uniți donează activ putere de procesare distributivă prin computerele voluntarilor în vederea susținerii inițiativei ştiinţifice Folding@Home, care prioritizează cercetări/simulări computerizate pentru găsirea unui vaccin împotriva COVID. Dupa identificarea unor solutii tehnice realizabile, am implementat proiectul ATTU is Folding@HOME, prin utilizarea unor resurse tehnice in cloud combinate cu participatia voluntarilor ATTU care s-au implicat şi au donat cu propriile calculatoare.

 

Astfel, am REUSIT in decurs de numai o luna de zile sa ajungem in topul echipelor din lume pe baza contributiei totale la cercetarile computerizate (simulari proteice pe calculatoare distribuite in toata lumea) destinate gasirii unui vaccin sau a unor medicamente eficiente impotriva #Covid19. Momentan suntem pe locul 7800 din 253598 echipe la nivel global, procentual in primii 3% donatori, cu peste 11 milioane de puncte!

 

Este o mare bucurie ca intr-un timp atat de scurt ne aflam printre principalele echipe care au sprijinit acest efort global pentru gasirea unui leac eficient impotriva virusului. Ne propunem ca pe viitor sa continuam sa contriibuim si la alte simulari pentru tratamente impotriva Alzeihmer, Parkinson,Hungtington’s, cancer care fac parte din misiunea Folding@Home. Momentan eforturile noastre sunt directionate spre coronavirus, principala prioritate a lumii in acest moment.

 

In acest moment avem 180 WorkUnits procesate de calculatoarele noastre, fiecare WU fiind o simulare complexă a interacţiunii atomilor din proteinele din virus şi celula umană gazdă (celula infectată), cu un timp de procesare între 3 si 18 ore, iar pana acum am donat aproximativ peste 500 de ore de procesare computerizata în scop ştiinţific.

Mai multe detali idespre proiectul Fold@Home puteti gasi pe website-ul oficial https://foldingathome.org.

» Emisiunea de educație psihologică #AmUnATTU

Playlist cu toate emisiunile marca #AmUnATTU:
https://www.youtube.com/playlist?list=PLb5kcWE5awXz-i23iv8e5suRF2CKWhlz9

 

O serie de conferințe coordonată de un psiholog acreditat (în regim online) care își propune împărtășirea de sfaturi utile pentru a depăși cât mai ușor provocările din timpul pandemiei si nu doar.

 

Teme abordate: gestionarea relațiilor de cuplu și familiale în timpul izolării la domiciliu, gestionarea eficientă a emoțiilor, adaptarea vieții profesionale în cotextul COVID-19.

Episodul 1 – Viața înainte și în timpul pandemiei

Episodul 2 – Recomandări privind relația copil-părinte pe timpul pandemiei

Episodul 3 – Provocări profesionale pe timp de pandemie

» ATTU Bune-practici COVID-19: 

 

Am demarat o campanie de promovare a comportamentului responsabil în timpul epidemiei, realizată strict la nivel intern.

Voluntarii ATTU au participat cu drag la acest proiect și fiecare a împărtășit câte un aspect al luptei cu virusul, în conformitate cu recomandările autorităţilor statului român.

Video-ul poate fi accesat pe pagina noastră oficială de YouTube sau in link-ul urmator: https://www.youtube.com/watch?v=n08Gw0dA_BY&t=5s

» Meditații individuale și mentorat la distanță:

Platforma creata in scopul facilitarii educatiei online:
https://mentorat.ongattu.ro

 

De asemenea, am continuat proiectul de mentorat desfășurat din luna octombrie 2019 în colaborare cu partenerii noștri strategici Gemini Solutions si Asociația Principele Constantin Brâncoveanu Educație și Civilizație, în centrele de tip familial din comunele Izvoarele și Secaria (județul Prahova).

 

Proiectul presupune acordarea de meditații pentru admitere la liceu și bacalaureat, printr-o platformă de tip e-Learning, dar și întâlniri directe cu copiii. Grupul țintă prioritar este reprezentat de elevi din clase terminale ( a VIII-a și a XII-a).

 

In acest sens, s-a creat si mentinut o platforma pe site-ul ATTU (mentorat.ongattu.ro) pe care beneficiarii au accesat instrumente de învățare la distanță si au primit sedinte de mentorat de tip one-on-one, insumand doar pana acum, aproximativ 300 ore de meditatii pentru pregatirea la disciplinele de examen (matematica, lb. romana, istorie, geografie s.a.m.d).

Pe această platforma s-au centralizat şi informațiile înregistrate de mentori cu privire la sesiunile de mentorat, feedback-ul, oferind o solutie de tip platforma in vederea unei mai facile accesari a resurselor de e-learning pentru copiii din medii defavorizate.

>> Mai multe detalii despre proiect pe pagina noastra oficiala de facebook

 

► Unele din aceste proiecte vor fi continuate si ulterior pandemiei.

In calitate de ong, am fost nevoiti sa ne adaptam rapid la un peisaj social in schimbare si format in principal din efectele crizei Covid19 care ne-a afectat pe toti.

 

► Ne place sa credem ca am demonstrat faptul ca impreuna si chiar la nivel individual putem ajuta in interesul binelui comun si sprijini activ societatea din care facem parte.

Multumim tuturor sponsorilor si partenerilor pentru sprijinul acordat in acest moment important pentru societatea romaneasca si globala: